Grčkoj odobrena isplata dela pomoći

Bez autora
Mar 14 2012

Evrozona je danas odobrila isplatu prvog paketa finansijske pomoći Grčkoj. Prva rata u iznosu od 39,4 milijarde evra biće isplaćena u nekoliko tranši. Prvi niz zajmova biće isplaćen iz Evropskog fonda za finansijsku stabilnost (EFSF), što je privremeni fond evrozone za pomoć prezaduženim članicama kojeg će početkom jula zameniti veći stalni fond.Iznos od 39,4 milijarde evra biće utrošen na rekapitalizaciju grčkih banaka nakon gubitaka usled otpisa dela duga te zemlje, za šta će biti izdvojeno 25 milijardi evra, dok će ostatak pokriti finansijske potrebe Vlade Grčke do kraja juna.

Grčkoj odobrena isplata dela pomoćiEvrozona je danas odobrila isplatu prvog paketa finansijske pomoći Grčkoj.

Predsednik Evrogrupe i premijer Luksemburga, Žan-Klod Junker saopštio je danas da će prva rata u iznosu od 39,4 milijarde evra biti isplaćena u nekoliko tranši.

Prvi niz zajmova biće isplaćen iz Evropskog fonda za finansijsku stabilnost (EFSF), što je privremeni fond evrozone za pomoć prezaduženim članicama kojeg će početkom jula zameniti veći stalni fond.

Iznos od 39,4 milijarde evra biće utrošen na rekapitalizaciju grčkih banaka nakon gubitaka usled otpisa dela duga te zemlje, za šta će biti izdvojeno 25 milijardi evra, dok će ostatak pokriti finansijske potrebe Vlade Grčke do kraja juna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik