H&M: Novi pad prodaje u januaru

Bez autora
Feb 18 2013

Švedski modni brend H&M, drugi svetski proizvođač odeće, zabeležio je smanjenje prodaje u januaru ove godine, mada je pad bio manji od predviđenog. Ovo je četvrti mesec zaredom kako H&M ostvaruje manje vrednosti prodaje. U prošlom mesecu 2013. prodaja je opala za četiri odsto, na godišnjem nivou, dok je očekivani pad bio pet odsto.Kompanija je ove rezultate objasnila efektima dužničke krize i povećanjem nezaposlenosti u Evropi, gde se nalazi većina njenih prodajnih objekata.

H&M: Novi pad prodaje u januaruŠvedski modni brend H&M, drugi svetski proizvođač odeće, zabeležio je smanjenje prodaje u januaru ove godine, mada je pad bio manji od predviđenog.

Ovo je četvrti mesec zaredom kako H&M ostvaruje manje vrednosti prodaje. U prošlom mesecu 2013. prodaja je opala za četiri odsto, na godišnjem nivou, dok je očekivani pad bio pet odsto, piše francuski časopis Kapital.

Kompanija je ove rezultate objasnila efektima dužničke krize i povećanjem nezaposlenosti u Evropi, gde se nalazi većina njenih prodajnih objekata.

U Nemačkoj, koja je glavno tržište marke, prodaja je u januaru ove godine opala za čak šest odsto.

Na berzi u Stokholmu, vrednost akcije kompanije H&M povećana je za 0,31 odsto, na 228,60 švedskih kruna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik