Honda gradi fabriku na Tajlandu

Bez autora
Feb 06 2013

Japanski kompanija Honda objavila je da će potrošiti oko 644 miliona dolara za izgradnju nove i proširenje postojeće fabrike na Tajlandu. Hondina tajlandska filijala će izgraditi novu fabriku u pokrajini Pračinburu, oko 120 kilometara istočno od Bangkoka, a ukupni troškovi izgradnje iznosiće 575 miliona dolara.Nova fabrika, proizvodnog kapaciteta 120.000 vozila godišnje, trebalo bi da počne sa radom 2015. godin i da zaposli oko 1.200 radnika.

Honda gradi fabriku na TajlanduJapanski kompanija Honda objavila je da će potrošiti oko 644 miliona dolara za izgradnju nove i proširenje postojeće fabrike na Tajlandu.

U saopštenju kompanije se navodi da će njena tajlandska filijala izgraditi novu fabriku u pokrajini Pračinburu, oko 120 kilometara istočno od Bangkoka, kao i da će ukupni troškovi izgradnje iznositi 575 miliona dolara.

Nova fabrika, proizvodnog kapaciteta 120.000 vozila godišnje, trebalo bi da počne sa radom 2015. godin i da zaposli oko 1.200 radnika, navedeno je u saopštenju Honde.

U fabrici će se proizvoditi pre svega mala i subkompaktna vozila, kako bi se zadovoljila rastuća globalna tražnja za takvim automobilima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik