„Honda” povlači 750.000 vozila zbog vazdušnih jastuka

Bez autora
Feb 13 2024

Japanska kompanija „Honda” saopštila je da povlači na popravku oko 750.000 vozila u SAD, proizvedenih od 2020, zbog kvara na sistemima vazdušnih jastuka.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na auto-putevima istakla je da bi senzori težine suvozačevog sedišta, koji bi trebalo da budu zamenjeni, mogli da puknu i dovedu do kratkog spoja, nakon čega ne bi uspeli da potisnu vazdušne jastuke kao što je predviđeno, preneo je Rojters. Revizija se odnosi na određena vozila modela „honda pilot”, „akord” i „sivik”, koja su proizvedena između 2020. i 2022, kao i na još neka vozila za to tržište koja su proizvedena 2020. i 2021. Japanska kompanija istakla je da ima 3.834 zahteva na osnovu garancije i dodaje da nije bilo izveštaja o povredama ili smrtnim ishodima u vezi sa zahtevima za povlačenje vozila na popravku od juna 2020.

Honda je, objašnjavajući kako je kvar možda nastao, navela da je „nakon što je prirodna katastrofa pogodila proizvodni pogon podizvođača, dobavljač privremeno promenio osnovni materijal na štampanoj ploči senzora”. Kompanija je dodala da bi alternativni materijal, koji je potom korišćen, mogao da dovede do dodatnog opterećenja na ploči.

„Tojota” je prošlog decembra povukla 1,12 miliona vozila širom sveta, jer bi kratak spoj u senzoru mogao da dovede do toga da vazdušni jastuci ne budu aktivirani kako je dizajnirano, podsetila je agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik