HP ukida 29.000 radnih mesta

Bez autora
Sep 10 2012

Najveći američki proizvođač kompjutera “Hewlett-Packard” (HP) saopštio je danas da će u okviru svog programa restrukturisanja ukinuti oko 29.000 radnih mesta, za 2.000 više u odnosu na prvobitnu procenu. Otpuštanja će uslediti do kraja fiskalne 2014. godine, a deo zaposlenih otići će u prevremenu penziju.Rezovi su deo nastojanja izvršne direktorke Meg Vajtman koja je pre godinu dana došla na čelo HP-a, da napravi zaokret u poslovanju kompanije.

HP ukida 29.000 radnih mestaNajveći američki proizvođač kompjutera “Hewlett-Packard” (HP) saopštio je danas da će u okviru svog programa restrukturisanja ukinuti oko 29.000 radnih mesta, za 2.000 više u odnosu na prvobitnu procenu.

Otpuštanja će uslediti do kraja fiskalne 2014. godine, a deo zaposlenih otići će u prevremenu penziju.

U saopštenju kompanije se navodi da su rezovi deo nastojanja izvršne direktorke Meg Vajtman koja je pre godinu dana došla na čelo HP-a, da napravi zaokret u poslovanju kompanije.

Vajtmanova je rekla u avgustu da se smanjenje radne snage odvija brže od očekivanog, budući da je u prva tri meseca ove godine otišlo 4.000 zaposlenih, dok bi do kraja novemembra taj broj trebalo da poraste na 11.500.

Najnoviji potez je deo višegodišnje inicijative, osmišljene da se pojednostavi poslovni proces, unaprede inovacije i isporuče bolji rezultati kupcima, zaposlenima i akcionarima, navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će planiranim restrukturisanjem do kraja fiskalne 2014. biti ostvarena godišnja ušteda od između tri i 3,5 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik