Huavej se izvlači iz krize: Ulažu tri milijarde dolara u Italiji

Bez autora
Jul 15 2019

Izvršni direktor Huaveija u Italiji Tomas Miao izjavio je danas da kineski gigant planira da investira 3,1 milijardu dolara u toj evropskoj zemlji. Te investicije planirane su za naredne tri godine, a stvoriće hiljadu novih radnih mesta.Huavej je bio pod istragom na Zapadu zbog sumnji na špijuniranje povezano sa njegovom tehnologijom, pa su ga čak Sjedinjene države stavile na "crnu listu" a druge zemlje su obustavile saradnju u 5G projektima sa kineskim gigantom. Prošlog petka, kompanija čije je sedište u Šenžen saopštila je kako je spremna da sa svim zemljama potpiše sporazum o „nešpijuniranju“ kako bi garantovala da se njena oprema neće koristiti u obaveštajne svrhe.

Huavej se izvlači iz krize: Ulažu tri milijarde dolara u ItalijiIzvršni direktor Huaveija u Italiji Tomas Miao izjavio je danas da kineski gigant planira da investira 3,1 milijardu dolara u toj evropskoj zemlji.

Te investicije planirane su za naredne tri godine, a stvoriće hiljadu novih radnih mesta.

Huavej je bio pod istragom na Zapadu zbog sumnji na špijuniranje povezano sa njegovom tehnologijom, pa su ga čak Sjedinjene države stavile na "crnu listu" a druge zemlje su obustavile saradnju u 5G projektima sa kineskim gigantom.

Prošlog petka, kompanija čije je sedište u Šenžen saopštila je kako je spremna da sa svim zemljama potpiše sporazum o „nešpijuniranju“ kako bi garantovala da se njena oprema neće koristiti u obaveštajne svrhe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik