„Huavej” spreman da zameni i „Gugl mape”

Bez autora
Aug 18 2019

Kompanija „Huavej tehnolodžiks”, posle promocije novog operativnog sistema „Harmoni OS” koji će zameniti „Android”, planira da u oktobru predstavi i vlastiti servis za mapiranje, ukoliko im američka vlada zabrani korišćenje „Gugl mapa” na njihovim pametnim telefonima.Usluga mapiranja „Huaveja”, poznata kao Map kit, neće moći direktno da se koristi, ali je osmišljena da ohrabri programere da izrade aplikacije koje se zasnivaju na njegovim mogućnostima. Map kit će biti povezan sa lokalnim servisima za mapiranje i pokrivaće oko 150 zemalja i regiona. Američki sajt namenjen za rezervacije smeštaja „Buking holdings”, biće jedna od softverskih kompanija koja ce biti partner „Huaveja” na poslovima mapiranja.

„Huavej” spreman da zameni i „Gugl mape”Kompanija „Huavej tehnolodžiks”, posle promocije novog operativnog sistema „Harmoni OS” koji će zameniti „Android”, planira da u oktobru predstavi i vlastiti servis za mapiranje, ukoliko im američka vlada zabrani korišćenje „Gugl mapa” na njihovim pametnim telefonima.

Usluga mapiranja „Huaveja”, poznata kao Map kit, neće moći direktno da se koristi, ali je osmišljena da ohrabri programere da izrade aplikacije koje se zasnivaju na njegovim mogućnostima.

Map kit će biti povezan sa lokalnim servisima za mapiranje i pokrivaće oko 150 zemalja i regiona.

Američki sajt namenjen za rezervacije smeštaja „Buking holdings”, biće jedna od softverskih kompanija koja ce biti partner „Huaveja” na poslovima mapiranja.

Ovaj korak je od presudnog značaja kako bi „Huavej” održao popularnost svojih pametnih telefona na međunarodnom tržištu. Čang Pingan, predsednik poslovne grupe „Huaveja” za potrošače, ističe da je više od polovine aplikacija za mobilne telefone zavisno od određivanja lokacije uređaja i oslanjaju se na mogućnosti mapiranja, javlja RTS prenosi Tanjug.

Map kit će biti dostupan na 40 jezika. Nudiće usluge saobraćaja u realnom vremenu i veoma sofisticiran navigacioni sistem koji će moći da prepozna pravac trase puta. Takođe će omogućiti i mapiranje proširene realnosti, dodao je Pangan.

Usluga mapiranja „Huaveja”, poznata kao Map kit, neće moći direktno da se koristi, ali je osmišljena da ohrabri programere da izrade aplikacije koje se zasnivaju na njegovim mogućnostima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik