Igračke unosan biznis: Evo koliko je Lego zaradio u prvih šest meseci 2019.

Bez autora
Sep 04 2019

Prihodi danskog proizvođača igračaka, kompanije Lego, uvećani su za četiri odsto u prvoj polovini 2019. godine, ali su značajne investicije zarad kreiranja dugoročnog rasta, prouzrokovale pad neto dobiti od 12 odsto.Kompanija Lego je u prvom polugodištu ostvarila prihod od 14,8 milijardi kruna (2,2 milijarde dolara), dok je neto profit "skliznuo" na 2,7 milijardi kruna (400 miliona dolara). Izvršni direktor kompanije Nils B. Kristijansen je rekao da je njegova grupacija "zadovoljna performansama s obzirom na transformativne promene koje nastavljaju da menjaju globalnu industriju igračaka."

Igračke unosan biznis: Evo koliko je Lego zaradio u prvih šest meseci 2019.Prihodi danskog proizvođača igračaka, kompanije Lego, uvećani su za četiri odsto u prvoj polovini 2019. godine, ali su značajne investicije zarad kreiranja dugoročnog rasta, prouzrokovale pad neto dobiti od 12 odsto.

Kompanija Lego je u prvom polugodištu ostvarila prihod od 14,8 milijardi kruna (2,2 milijarde dolara), dok je neto profit "skliznuo" na 2,7 milijardi kruna (400 miliona dolara), prenosi agencija AP.

Izvršni direktor kompanije Nils B. Kristijansen je rekao da je njegova grupacija "zadovoljna performansama s obzirom na transformativne promene koje nastavljaju da menjaju globalnu industriju igračaka."

Dodao je i da investicije imaju za cilj rast, otvaranje novih tržišta u Kini i Indiji i razvoj onlajn prodajnih platformi.

Kompanija Lego ne objavljuje kvartalne poslovne rezultate.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik