IKEA izlazi na tržište elektronike sa kineskom kompanijom

Bez autora
Apr 18 2012

Najveći svetski proizvođač nameštaja IKEA planira izlazak na tržište kućne elektronike sa proizvodima usavršenim zajedno sa kineskom kompanijom TCL Multimedija. IKEA planira da lansira liniju nameštaja dopunjenu televizorima i audiosistemima u pet evropskih gradova u junu, u sedam evropskih zemalja ove jeseni, dok ostala tržišta mogu da očekuju novitete švedske kompanije u leto 2013. godine.Televizori, bežični audiosistemi i ugradni CD/DVD/Blu-ray plejeri biće proizvedeni specijalno za IKEA.

IKEA izlazi na tržište elektronike sa kineskom kompanijomNajveći svetski proizvođač nameštaja IKEA planira izlazak na tržište kućne elektronike sa proizvodima usavršenim zajedno sa kineskom kompanijom TCL Multimedija, saopštili su predstavnici švedske kompanije.

IKEA planira da lansira liniju nameštaja dopunjenu televizorima i audiosistemima u pet evropskih gradova u junu, u sedam evropskih zemalja ove jeseni, dok ostala tržišta mogu da očekuju novitete švedske kompanije u leto 2013. godine.

Televizori, bežični audiosistemi i ugradni CD/DVD/Blu-ray plejeri biće proizvedeni specijalno za IKEA.

"Za nas je to veliki korak, i imaćemo specijalnu ponudu za tržište", rekao je direktor sektora proizvodnje nameštaja za dnevne sobe IKEA Magnus Bundeson.

Nova linija nameštaja je zamišljena da rastereti dnevni prostor od velikog broja žica i daljinskih upravljača. Prema rečima direktora sektora prodaje IKEA Sveden, cena ovakvog nameštaja polazi od 6.500 kruna (960 dolara) za najjednostvanije komplete.

Saradnja sa kineskom kompanijom nije i prva sa proizvođačima tehnike. Celu deceniju švedska kompanija je prodavala tehniku usavršenu sa američkom kompanijom "Whirpool" a u prethodne tri godine IKEA je prodavala tehniku u saradnji sa "Elektroluksom".

IKEA, koja poseduje lanac od 294 prodavnica u 26 zemalja, 2010/11 finansijske godine je ostvarila rekordnu neto zaradu od 2,97 milijardi evra.

Kineska kompanija TCL Multimedija prodaje televizore i ostalu multimedijsku elektroniku pod brendovima TCL, ROWA, Thomson i RCA. Kompanija je 2011. godine ostvarila operativnu zaradu od 113,8 miliona dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik