Ilon Mask otkrio planove o dva nova modela vozila

Bez autora
May 30 2023

llon Mask, izvršni direktor Tesle, na godišnjem sastanku akcionara najavio je da će kompanija proizvesti dva nova modela električnih vozila i to u obimu od 5 miliona jedinica godišnje.

Cena akcija kompanije porasla je 4,4% dan nakon ovog događaja, jer su ulagači pozdravili komentare, iako je Mask priznao da su ekonomski rast i visoke kamatne stope potencijalni problem. Uprkos zabrinutosti, cena akcija Tesle ove godine je skočila 43,6%.

Investiciono društvo KapitalRS iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom akcija kompanije Tesla (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič "Kako trgovati cenom akcija Tesle". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka u nastavku teksta.

Analitičari veruju da bi jedan model mogao biti prethodno najavljeni Robotaxi, a drugi auto po ceni od 25.000 dolara, koji se dugo reklamirao kao model koji svako može da priušti.

Mask je izjavio da će Tesla isporučiti svoje prve Cybertruckove ove godine. Kasnije je najavio svoj predlog za izgradnju nove fabrike električnih automobila u Indiji, a čini se da Mask pokušava da diverzifikuje svoje poslovanje, uzimajući u obzir probleme između Sjedinjenih Država i Kine zbog Tajvana. Pridržava se svog ambicioznog plana za proizvodnju 20 miliona vozila godišnje do 2030. godine, dvostruko više od trenutne godišnje proizvodnje u Mumbaju.

Investicione banke i dalje su optimistične u pogledu buduće vrednosti kompanije, a Bank of America daje ciljanu cenu od 225 dolara po akciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik