Intel ulaže osam milijardi dolara u fabrike

Bez autora
Oct 20 2010

Kompanija "Intel" objavila je danas plan o ulaganju osam milijardi dolara u fabrike u SAD radi proizvodnje nove generacije računarskih čipova."Intel", najveći svetski proizvođač mikroprocesora, saopštio je da će ova finansijska sredstva u narednih nekoliko godina biti iskorištena za proizvodnju 22-nanometarskog čipa "Ivy bridge" u nekoliko postojećih fabrika u SAD od kraja 2011. godine. Kompanija će uložiti novac i u novo postrojenje za istraživački rad u severozapadnoj državi Oregon. Ovi projekti dovešće do otvaranja od 6.000 do 8.000 novih radnih mesta u građevinskoj industriji.

Intel ulaže osam milijardi dolara u fabrikeKompanija "Intel" objavila je danas plan o ulaganju osam milijardi dolara u fabrike u SAD radi proizvodnje nove generacije računarskih čipova.

"Intel", najveći svetski proizvođač mikroprocesora,saopštio je da će ova finansijska sredstva u narednih nekoliko godina biti iskorištena za proizvodnju 22-nanometarskog čipa "Ivy bridge" u nekoliko postojećih fabrika u SAD od kraja 2011. godine.

Kompanija će uložiti novac i u novo postrojenje za istraživački rad u severozapadnoj državi Oregon.

Ovi projekti dovešće do otvaranje od 6.000 do 8.000 novih radnih mesta u građevinskoj industriji. Na kraju se  planira da od 800 do 1.000 ljudi dobije stalno radno mesto u oblasti visoke tehnologije.

"Intel" će zahvaljujući unapređenju i modernizaciji svojih fabrika doprineti daljem rastu IT tržišta, naročito u oblasti mobilnih uređaja. Intel proizvodi oko 10 milijardi tranzistora u sekundi.

Tri četvrtine "Intelove" proizvodnje mikroprocesora odvija se u SAD. Kompanija je prošle godine objavila ulaganje od sedam milijardi dolara u modernizaciju pogona za proizvodnju 32-nanometarskih čipova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik