Italija uvela digitalni porez u budžet za 2020.

Bez autora
Nov 17 2019

Italija namerava da nastavi sa svojim planom uvođenja novog poreza za digitalne kompanije, izjavio je zamenik italijanskog ministra ekonomije Antonio Misijani.Porez, koji bi trebalo da bude uveden od sledeće godine, obavezaće kompanije poput Fejsbuka, Gugla i Amazona, da plaćaju porez od 3,0 odsto na internet transakcije, navodi se u tekstu nacrta italijanskog budžeta. Aktuelni tekst nacrta budžeta je potvrđen. Ne planiramo da ga menjamo, rekao je Misijani na konferenciji u Udruženju stranih medija u Rimu.

Italija uvela digitalni porez u budžet za 2020.talija namerava da nastavi sa svojim planom uvođenja novog poreza za digitalne kompanije, izjavio je zamenik italijanskog ministra ekonomije Antonio Misijani.

Porez, koji bi trebalo da bude uveden od sledeće godine, obavezaće kompanije poput Fejsbuka, Gugla i Amazona, da plaćaju porez od 3,0 odsto na internet transakcije, navodi se u tekstu nacrta italijanskog budžeta, prenosi agencija Rojters.

"Aktuelni tekst nacrta budžeta je potvrđen. Ne planiramo da ga menjamo", rekao je Misijani na konferenciji u Udruženju stranih medija u Rimu.

Zvanični Vašington je u više navrata saopštio da ovaj namet nepošteno cilja američke kompanije. Jedan visoki američki zvaničnik izjavio je da je predsednik Donald Tramp zapretio odmazdom kada se prošlog meseca u Vašingtonu sastao sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom, dodaje britanska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik