Jaguar zapošljava još 1.000 radnika

Bez autora
Mar 15 2012

Britanska kompanija Jaguar-Land rover najavila je da će u pogonu Hejlvud zaposliti novih 1.000 radnika, nakon visokog rasta tražnje za novim modelima. U fabrici će biti zaposleno ukupno oko 4.500 radnika koji će se angažovati na izradi traženih modela kao što su "rendž rover ivok" i novi "land rover frilender 2". Pogon u Hejlvudu će raditi u tri smene 24 sata kako bi se zadovoljila globalna tražnja za proizvodima JLR.Tih novih 1.000 radnih mesta je dalja potvrda ambicija JLR za nastavk širenja poslovanja. Pogon u Hejlvudu će raditi u tri smene kako bi se zadovoljla tražnja u svetu.

Jaguar zapošljava još 1.000 radnikaBritanska kompanija Jaguar-Land rover najavila je da će u pogonu Hejlvud zaposliti novih 1.000 radnika, nakon visokog rasta tražnje za novim modelima.

U fabrici će biti zaposleno ukupno oko 4.500 radnika koji će se angažovati na izradi traženih modela kao što su "rendž rover ivok" i novi "land rover frilender 2".

Pogon u Hejlvudu će raditi u tri smene 24 sata kako bi se zadovoljila globalna tražnja za proizvodima JLR.

"Tih novih 1.000 radnih mesta je dalja potvrda ambicija JLR za nastavk širenja poslovanja. Pogon u Hejlvudu će raditi u tri smene kako bi se zadovoljla tražnja u svetu " , saopštila je uprava kompanije.

Novi posao će dobiti uglavnom proizvodni radnici, kontrolori i inženjeri, a svi radnici koji budu angažovani na proizvodnim linijama moraće da prođu specijalnu obuku. Uprava JLR je najavila da će hiljade novih radnika biti primljeno na poslovima koji će biti otvoreni u skladu sa planom kompanije da povećava proizvodnju u fabrici u blizini Liverpula.

Vlasnik JLA, kompanija "Tata motori" planira da udvostruči ulaganja u brend JLR na 2,4 milijarde dolara godišnje, premda je kompanija svesna da će veliki izazov da se održe visoke granice zarade, kao ključni generator profita.

U poslednjih pet do šet godina JLR je izdvajao oko 700 do 800 miliona funti godišnje za razvoj proizvoda i modernizaciju. U narednom periodu će se taj iznos udvostručiti, izjavio je C.R. Ramakrišnan, finansijski direktor "Tate".

JLR je doprineo s 95 odsto profitu kompanije u tromesečju koje je završeno u decembru, dok je profitna margina iznosila 20 odsto, što je tri puta više nego što "Tata" ostvaruje na indijskim poslovima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik