Katar će investirati pola milijarde dolara u Bugarskoj

Bez autora
Mar 24 2010

Predstavnici vlada Katara i Bugarske potpisali su sporazum na osnovu kojeg će ta bliskoistočna zemlja investirati u Bugarsku 500 miliona dolara. Katarski privrednici će u Bugarskoj investirati u oblasti poljoprivrede, turizma i građevinarstva.Dogovor su potpisali bugarski ministar ekonomije i turizma Trajčo Trajkov i katarski ministar ekonomije i trgovine Fahd ben Džasim ben Mohamed Al Tani. Bugarska i Katar su potpisali i sporazum o otvaranju redovne avionske linije između Dohe i Sofije, kao i sporazum o vojnoj saradnji, koji predviđa obuku katarskih vojnika u bugarskim vojnim bazama.

Katar će investirati pola milijarde dolara u BugarskojPredstavnici vlada Katara i Bugarske potpisali su sporazum na osnovu kojeg će ta bliskoistočna zemlja investirati u Bugarsku 500 miliona dolara, saopštio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

Prema njegovim rečima, katarski privrednici će u Bugarskoj investirati u oblasti poljoprivrede, turizma i građevinarstva, preneli su danas sofijski mediji.

Dogovor su potpisali bugarski ministar ekonomije i turizma Trajčo Trajkov i katarski ministar ekonomije i trgovine Fahd ben Džasim ben Mohamed Al Tani.

Bugarska i Katar su potpisali i sporazum o otvaranju redovne avionske linije između Dohe i Sofije, kao i sporazum o vojnoj saradnji, koji predviđa obuku katarskih vojnika u bugarskim vojnim bazama.

Bugarska delegacija koju predvodi premijer Borisov boravi u zvaničnoj posetu Kataru i Kuvajtu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik