KIA – "Red dot" nagrade za dizajn

Bez autora
Mar 19 2012

Kompanija KIA osvojila je dve nagrade na dizajnerskom takmičenju “Red dot” za 2012. godinu, u kategoriji ‘Dizajn proizvoda’. Priznanje je pripalo modelima Picanto i Rio u verzijama sa 5 vrata, a u konkurenciji za nagrade bilo je više od 4.500 proizvoda i 1.800 proizvođača iz 58 država.Žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka iz oblasti dizajna, ocenjivao je proizvode na osnovu njihovog stepena inovativnosti, praktičnosti, ergonomije, izdržljivosti, ekološke privatljivosti i jednostavnosti upotrebe.

KIA – "Red dot" nagrade za dizajnKompanija KIA osvojila je dve nagrade na dizajnerskom takmičenju “Red dot” za 2012. godinu, u kategoriji "Dizajn proizvoda".

Priznanje je pripalo modelima Picanto i Rio u verzijama sa 5 vrata, a u konkurenciji za nagrade bilo je više od 4.500 proizvoda i 1.800 proizvođača iz 58 država.

Žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka iz oblasti dizajna, ocenjivao je proizvode na osnovu njihovog stepena inovativnosti, praktičnosti, ergonomije, izdržljivosti, ekološke privatljivosti i jednostavnosti upotrebe.

Kompanija KIA je na ovom takmičenju već osvajala priznanja za druge modele, pa je tako crossover Soul nagrađen 2009, model Venga 2010, a terenac Sportage i limuzina Optima 2011. godine.

Inače, modeli Rio i Picanto su do sada osvojili već nekoliko nagrada za dizajn.

Na međunarodnom dizajnerskom takmičenju ABC (Automotive Brand Contest) za 2011. godinu Rio je proglašen za najboljeg za spoljni izgled vozila, dok je Picanto u verziji sa 3 vrata osvojio nagradu iF za dizajn proizvoda za 2012. godinu.

“Red dot” nagrade, koje u Nemačkoj postoje od 1955. godine, spadaju među svetski najpriznatije u oblasti dizajna, a priznanja za 2012. dodeliće se 2. jula na svečanosti u nemačkom gradu Essen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik