Kia u Žilini pokrenula proizvodnju novog pro ceeda

Bez autora
Feb 21 2013

Nedavno su u Kia Motors Slovakia pokrenuli proizvodnju novog 3-vratnog pro ceeda, koji je premijerno predstavljen na septembarskom salonu automobila u Parizu. Kupeovski pro ceed predstavlja emocije i energiju i u ceedovu porodicu donosi dizajnersku avanturu.Od 2007. godine je Kia u fabrici u Žilini proizvela više od 76.000 primeraka ovog modela i u ovoj godini očekuju veliku potražnju za ovom varijantom ceeda.

Kia u Žilini pokrenula proizvodnju novog pro ceedaNedavno su u Kia Motors Slovakia pokrenuli proizvodnju novog 3-vratnog pro ceeda, koji je premijerno predstavljen na septembarskom salonu automobila u Parizu.

Kupeovski pro ceed predstavlja emocije i energiju i u ceedovu porodicu donosi dizajnersku avanturu. Od 2007. godine je Kia u fabrici u Žilini proizvela više od 76.000 primeraka ovog modela i u ovoj godini očekuju veliku potražnju za ovom varijantom cee'da.

Novi pro ceed će kupcima nuditi identičan izbor motora, menjača i opreme kao hatchback i karavan. Na raspolaganju će biti 2 benzinska (1.4 MPI, 1.6 GDI) i 2 dizelska (1.4 WGT, 1.6 VGT) motora snage od 90 do 135 KS (66 do 99 kW).

Svojom dužinom 4.310 mm, širinom 1.780 mm i međuosovinskim rastojanjem od 2.650 mm pro ceed je jednak 5-vratnom bratu, dok je vizuelno puno drugačiji.

Krovna linija novog pro ceeda niža je 40 mm, B stubić pomaknut je unazad za 220 mm, bočne ploče iza B stubića su nove, kao i bočni prozori, C stubić, zadnji deo, kućište zadnjih svetala i zadnji branik.

U zavisnosti od opremljenosti modela pri spoljašnjosti prvo primećujemo jedinstvenu tamnu hromiranu masku, LED dnevna svetla, LED zadnja svetla i novu kolekciju atraktivnih aluminijumskih felni. Premium dodaci između ostalog uključuju kožni tapicirung, armaturnu i centralnu konzolu premazanu crnim piano lakom, aluminijumske pedale itd. Moguće je naručiti i grejana i električno složiva bočna ogledala sa osvetljavanjem okoline vozila prilikom približavanja zaključanom vozilu.

Kia se takođe priprema i za proizvodnju prvih sportskih modela, 3-vratni pro ceed GT i 5-vratni ceed GT, koje će pokretati 1.6 GDI benzinskim turbo motor. Proizvodnja, koja će takođe teći u slovačkoj fabrici, jednoj od najmodernijih automobilskih fabrika na svetu, predviđena je sredinom maja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik