Kinezi kupili "Volvo"

Bez autora
Aug 04 2010

Kompanija "Džeđijang Džili Holding", jedan od najvećih kineskih proizvođača automobila, okončala je u ponedeljak kupovinu švedske firme "Volvo" od američkog koncerna "Ford Motors", za 1,8 milijardi dolara. Kineska vlada je odobrila kupovinu, što je bila i poslednja faza u realizaciji posla.Ovom kupovinom kineska kompanija je obezbedila pristup najsavremenijim zapadnim tehnologijama, povećala proizvodne kapacitete i ojačaće prisustvo na kineskom i stranim tržištima. Kupoprodajnim ugovorom, sklopljenim u martu ove godine, dogovoreno je da "Džili" plati "Fordu" 1,8 milijardi dolara, a da u razvoj poslovanja švedskog koncenra uloži još 900 miliona...

Kinezi kupili "Volvo"Kompanija "Džeđijang Džili Holding", jedan od najvećih kineskih proizvođača automobila, okončala je u ponedeljak kupovinu švedske firme "Volvo" od američkog koncerna "Ford Motors", za 1,8 milijardi dolara.

Kineska vlada je odobrila kupovinu, što je bila i poslednja faza u realizaciji posla, prenela je kineska novinska agencija Sinhua.

Ovom kupovinom kineska kompanija je obezbedila pristup najsavremenijim zapadnim tehnologijama, povećala proizvodne kapacitete i ojačaće prisustvo na kineskom i stranim tržištima.

Kupoprodajnim ugovorom, sklopljenim u martu ove godine, dogovoreno je da "Džili" plati "Fordu" 1,8 milijardi dolara, a da u razvoj poslovanja švedskog koncenra uloži još 900 miliona.

Evropska komisija je u julu, odobravajući transakciju, ocenila da ona neće negativno uticati na poslovanje konkurentskih kompanija na automobilskom tržištu Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik