Kinezi preuzeli brend „Tomas Kuk"

Bez autora
Nov 03 2019

Kineska grupacija „Fosun” saopštila je da je za 13 miliona evra kupila brend britanske turističke kompanije „Tomas Kuk”, koja je nedavno propala posle 178 godina postojanja.Grupacija „Fosun” je postala vlasnik i brendova hotela koji su bili u vlasništvu kompanije „Tomas Kuk”, najstarijeg turističkog operatera. Transakcija predviđa i kupovinu drugih prava intelektualne svojine, kao što su nalozi na društvenim mrežama. „Fosun” je bio najveći akcionar u kompaniji „Tomas Kuk” i planirao je da postane većinski vlasnik, ali taj plan spasavanja nije uspeo.

Kinezi preuzeli brend „Tomas Kuk"Kineska grupacija „Fosun” saopštila je da je za 13 miliona evra kupila brend britanske turističke kompanije „Tomas Kuk”, koja je nedavno propala posle 178 godina postojanja.

Grupacija „Fosun” je postala vlasnik i brendova hotela koji su bili u vlasništvu kompanije „Tomas Kuk”, najstarijeg turističkog operatera, prenosi Bi-Bi-Si.

Transakcija predviđa i kupovinu drugih prava intelektualne svojine, kao što su nalozi na društvenim mrežama.

„Fosun” je bio najveći akcionar u kompaniji „Tomas Kuk” i planirao je da postane većinski vlasnik, ali taj plan spasavanja nije uspeo.

Zbog propasti kompanije „Tomas Kuk” pre više od mesec dana britanska vlada morala je da organizuje povratak svojih 140.000 turista širom sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik