Kinezi ulažu u Volvo 11 milijardi dolara

Bez autora
Apr 09 2012

Kineski holding Džili, matična grupa kompanije Volvo, uložiće u narednih pet godina u razvoj posrnulog švedskog proizvođača kola 11 milijardi dolara. Kineska kompanija Džili preuzela je 2010 godine Volvo od američkog Forda. Planira se podizanje nove fabrike za izradu motora, a više nego do sada ulagaće se u istraživanja i razvoj kako bi se unapredila tehnologija izrade kola koju poseduje Volvo.Nemački magazin Virtšaftsvohe piše da će Džili i Volvo udružiti snage u zajedničkoj kupovini delova i sirovina. Takođe će skupa razvijati manje motore i tehnologiju za električna vozila.

Kinezi ulažu u Volvo 11 milijardi dolaraKineski holding Džili, matična grupa kompanije Volvo, uložiće u narednih pet godina u razvoj posrnulog švedskog proizvođača kola 11 milijardi dolara.

Kineska kompanija Džili preuzela je 2010 godine Volvo od američkog Forda.

Li Šufu, predsednik Džilija izjavio je da se planira podizanje nove fabrike za izradu motora, a više nego do sada ulagaće se u istraživanja i razvoj kako bi se unapredila tehnologija izrade kola koju poseduje Volvo.

Nemački magazin Virtšaftsvohe piše da će Džili i Volvo udružiti snage u zajedničkoj kupovini delova i sirovina. Takođe će skupa razvijati manje motore i tehnologiju za električna vozila.

Predsednik Šufu naglasio je da kineska kompanija čini napore kako bi Volvo ponovo stao na svoj noge i ojačao. Za kinesko tržište Džili će razviti novi brend luksuznih kola koji će koristiti Volvo tehnologiju.

Nemački magazin piše sa Volvo nastoji da udvostruči globalnu prodaju na oko 800.000 jedinica do 2020 godine. Cilj je takođe da se poveća kineska prodaja na oko 200.000 do 2014, sa sadašnjih 47.000 komada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik