Kompanija Ejvon se prodaje: Brazilci nude 3,7 milijardi dolara

Bez autora
May 23 2019

Brazilski proizvođač kozmetike Natura najavio je da preuzima britansku kompaniju Ejvon (Avon). Natura je za Ejvon ponudila 3,7 milijardi dolara. Nova, objedinjena kompanija, vredeće 11 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Nature.Ona će imati više od 6,3 miliona konsultanata i akvizitera, kao i mrežu od 3.200 prodavnica u 100 zemalja. Brazilska kompanija će ovom kupovinom britanske kompanije, s tradicijom dugom 133 godine, proširiti globalni uticaj. Osim Ejvona, oni u vlasništvu imaju kompanije Esop i Bodi šop, koji je tada bio deo Loreala.

Kompanija Ejvon se prodaje: Brazilci nude 3,7 milijardi dolaraBrazilski proizvođač kozmetike Natura najavio je da preuzima britansku kompaniju Ejvon (Avon). Natura je za Ejvon ponudila 3,7 milijardi dolara.

Nova, objedinjena kompanija, vredeće 11 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Nature.

Ona će imati više od 6,3 miliona konsultanata i akvizitera, kao i mrežu od 3.200 prodavnica u 100 zemalja. Brazilska kompanija će ovom kupovinom britanske kompanije, s tradicijom dugom 133 godine, proširiti globalni uticaj.

Osim Ejvona, oni u vlasništvu imaju kompanije Esop (Aesop) i Bodi šop (Body Shop), koji je tada bio deo Loreala, prenosi Novac.hr.

Ejvon je jedna od najpoznatijih kozmetičkih kompanija u svetu. Osnovan je 1886. godine u Americi kao trgovina "od vrata do vrata".

Poslednjih godina, međutim, nije im baš išlo najbolje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik