Kompaniji Tesla odobrena proizvodnja automobila u Kini

Bez autora
Oct 17 2019

Kompanija Tesla je dodata na listu kineske vlade sertifikovanih proizvođača automobila, saopštilo je danas Ministarstvo industrije. Oni su tom proizvođaču električnih vozila izdali sertifikat neophodan za pokretanje proizvodnje u zemlji.Listu je objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija. To znači da je Tesli u potpunosti dato 'zeleno svetlo' za proizvodnju u Kini, rekao je Jale Džang, šef konsultantske kompanije “Automotiv forsajt” sa sedištem u Šangaju, i dodao da Tesla može da započne proizvodnju u bilo kojem trenutku.

Kompaniji Tesla odobrena proizvodnja automobila u KiniKompanija Tesla je dodata na listu kineske vlade sertifikovanih proizvođača automobila, saopštilo je danas Ministarstvo industrije.

Oni su tom proizvođaču električnih vozila izdali sertifikat neophodan za pokretanje proizvodnje u zemlji.

Listu je objavilo kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

"To znači da je Tesli u potpunosti dato 'zeleno svetlo' za proizvodnju u Kini", rekao je Jale Džang, šef konsultantske kompanije “Automotiv forsajt” sa sedištem u Šangaju, i dodao da Tesla može da započne proizvodnju u bilo kojem trenutku.

Fabrika, u vrednosti od dve milijarde dolara, koju Tesla trenutno gradi u Šangaju, prvo je postrojenje te kompanije u inostranstvu.

Rojters je nedavno objavio da Tesla planira da pokrene proizvodnju u svojoj fabrici u Kini ovog meseca.

Kompanija namerava da proizvodi najmanje 1.000 komada "modela 3" nedeljno u fabrici u Šangaju do kraja ove godine, jer nastoji da poveća prodaju na najvećem svetskom automobilskom tržištu i izbegne veće uvozne tarife na automobile iz SAD.

Šangajske vlasti ponudile su Tesli pomoć radi ubrzanja izgradnje pogona, a Kina je 30. avgusta Tesline modele izuzela od 10-procentnog poreza na prodaju automobila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik