"Lenovo" gradi fabriku u Kini

Bez autora
May 09 2012

Kompanija "Lenovo" je najavila da će graditi novu fabriku u Kini, u koju će biti uloženo pet milijardi juana (615 miliona evra) tokom pet godina, kako bi se ubrzao razvoj mobilnog ogranka te kompanije. Kako je najavljeno, fabrika će biti igrađena u Vuhanu, gradu u centralno-istočnom delu Kine, u provinciji Hubej.Taj pogon će omogućiti ubrzanje razvoja, između ostalog, smartfona i tableta.

"Lenovo" gradi fabriku u KiniKompanija "Lenovo" je najavila da će graditi novu fabriku u Kini, u koju će biti uloženo pet milijardi juana (615 miliona evra) tokom pet godina, kako bi se ubrzao razvoj mobilnog ogranka te kompanije.

Kako je najavljeno, fabrika će biti igrađena u Vuhanu, gradu u centralno-istočnom delu Kine, u provinciji Hubej.

Generalni direktor "Lenova" Jang Juanćing smatra da će taj pogon omogućiti ubrzanje razvoja, između ostalog, smartfona i tableta.

"Lenovo", iako se ponosilo drugim mestom među proizvođačima personalnih kompjutera u svetu, trenutno je relativno odsutno sa mobilnog tržišta, osim nekoliko tableta. Propust bi trebalo da bude nadoknađen novom industrijskom bazom, koja bi trebalo da bude otvorena oktobra 2013. godine i koja će zapošljavati 10.000 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik