"Lenovo" zaradio 54 miliona

Bez autora
Aug 19 2010

Kineska kompanija "Lenovo", četvrti najveći proizvođač personalnih računara na svetu, ostvarila je profit već drugo tromesečje za redom, zahvaljujući rastućoj tražnji preduzeća i prodaji na brzo rastućim tržištima.U svom knjigovodstveno prvom tromesečju, koje je završeno krajem juna, "Lenovo" je ostvarilo čisti profit u iznosu od 54,86 miliona dolara, dok je u isto vreme prethodne godine ta kineska kompanija imala gubitak od 16 miliona dolara. Profit u prvom kvartalu je, međutim, manji od očekivanja analitičara koji su prognozirali da će biti 57,1 milion dolara.

"Lenovo" zaradio 54 milionaKineska kompanija "Lenovo", četvrti najveći proizvođač personalnih računara na svetu, ostvarila je profit već drugo tromesečje za redom, zahvaljujući rastućoj tražnji preduzeća i prodaji na brzo rastućim tržištima.

U svom knjigovodstveno prvom tromesečju, koje je završeno krajem juna, "Lenovo" je ostvarilo čisti profit u iznosu od 54,86 miliona dolara, dok je u isto vreme prethodne godine ta kineska kompanija imala gubitak od 16 miliona dolara.

Profit u prvom kvartalu je, međutim, manji od očekivanja analitičara koji su prognozirali da će biti 57,1 milion dolara, prenose agencije.

Promet "Lenova" je porastao u pomenutom periodu za 49,6 odsto na 5,15 milijardi dolara, podržan rastom prodaje u Kini koja predstavlja 48,7 odsto tržišta te kompanije.

"Lenovo", međutim, upozorava da će se rast njihove prodaje u Kini postepeno usporavati, objavile su danas novinske agencije.

"Svakako ćemo zabeležiti nekakvo usporavanje u odnosu na značajan rast koji smo ostvarili u martu i aprilu", izjavio je predstavnik te kompanije Rori Rid (Rory Read).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik