"Luj Viton" gazdi doneo milijarde

Bez autora
Apr 18 2012

Najveća svetska kompanija luksuznih proizvoda, LVMH, objavila je da je njena prodaja u prvom kvartalu 2012. porasla za 25 odsto, na 6,58 milijardi evra. Ostvaren je i dvocifreni rast dobiti u gotovo svim njenim jedinicama. Grupacija je na početku 2012. nastavila svoj izuzetan zamajac, uz naročito brz rast prodaje u Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama i veliki napredak u Evropi uprkos teškoj situaciji.Prodaja proizvoda od kože brenda Luj Viton, skočila je za 17 odsto, na 2,37 milijardi evra. Prodaja vina i žestokih pića je porasla za 22 odsto, na 926 miliona evra ili za 16 odsto na organskoj bazi.

"Luj Viton" gazdi doneo milijardeNajveća svetska kompanija luksuznih proizvoda, LVMH, objavila je da je njena prodaja u prvom kvartalu 2012. porasla za 25 odsto, na 6,58 milijardi evra.

Ostvaren je i dvocifreni rast dobiti u gotovo svim njenim jedinicama.

"Grupacija je na početku 2012. nastavila svoj izuzetan zamajac, uz naročito brz rast prodaje u Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama i veliki napredak u Evropi uprkos teškoj situaciji", navedeno je u saopštenju kompanije.

Prodaja proizvoda od kože brenda Luj Viton, skočila je za 17 odsto, na 2,37 milijardi evra.

Prodaja vina i žestokih pića je porasla za 22 odsto, na 926 miliona evra ili za 16 odsto na organskoj bazi.

Najveći rast od 141 odsto je zabeležen u prodaji satova i nakita, nakon što je LVMH kupio italijansku kompaniju Bulgari.

Prodaja parfema i kozmetike brenda Gerlen porasla je za 12 odsto, na 899 miliona evra.

"LVMH će, u neizvesnom ekonomskom okruženju koje i dalje vlada u Evropi, nastaviti da fokusira napore na razvijanje svojih brendova, da održava strogu kontrolu nad troškovima i da usmerava svoje investicije na kvalitet i unapređenje svojih proizvoda i njihovu distribuciju", navodi se u saopštenju kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik