“Lukoil” potpisao sporazum sa Irakom

Bez autora
Jul 17 2012

Konzorcijum predvođen ruskom privatnom naftnom kompanijom “Lukoil” potpisao je danas sa Irakom preliminarni sporazum o istraživanju nafte na jugu te zemlje. Kompanija “Lukoil” i njen japanski parnter “Inpeks” su u maju dobili dozvolu za istraživanje nalazišta nafte u bloku 10, na jugu Iraka.Sporazum je potpisan sa iračkim ministarstvom energetike u Bagdadu, ali još uvek je potrebno konačno odobrenje vlade.

“Lukoil” potpisao sporazum sa IrakomKonzorcijum predvođen ruskom privatnom naftnom kompanijom “Lukoil” potpisao je danas sa Irakom preliminarni sporazum o istraživanju nafte na jugu te zemlje.

Kako prenosi Tanjug, kompanija “Lukoil” i njen japanski parnter “Inpeks” su u maju dobili dozvolu za istraživanje nalazišta nafte u bloku 10, na jugu Iraka.

Sporazum je potpisan sa iračkim ministarstvom energetike u Bagdadu, ali još uvek je potrebno konačno odobrenje vlade.

“Lukoil” već radi na eksploataciji nafte na jugu Iraka, na nalazištu Zapadna Kurna 2, čije se zalihe procenjuju na najmanje 12,88 milijardi barela nafte.

Iraku su potrebne strane investicije da bi razvio velike prirodne resurse nakon više decenija ratova i sankcija Ujedinjenih nacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik