„Majspejs” gubi milione korisnika

Bez autora
Mar 28 2011

Najnoviji statistički podaci pokazuju da pokušaji popularizacije veb sajta „Majspejs” nisu bili uspešni i da je ova društvena platforma na početku godine izgubila 10 miliona korisnika.Kompanija „Komskor” objavila je da je „Majspejs” u februaru 2011. godine imao 63 miliona korisnika, dok ih je samo mesec dana ranije imao 73 miliona. U poslednjih godinu dana ovaj veb-sajt prestalo je da koristi skoro 50 miliona ljudi.

„Majspejs” gubi milione korisnikaNajnoviji statistički podaci pokazuju da pokušaji popularizacije veb sajta „Majspejs” nisu bili uspešni i da je ova društvena platforma na početku godine izgubila 10 miliona korisnika.

Kompanija „Komskor” objavila je da je „Majspejs” u februaru 2011. godine imao 63 miliona korisnika, dok ih je samo mesec dana ranije imao 73 miliona. U poslednjih godinu dana ovaj veb-sajt prestalo je da koristi skoro 50 miliona ljudi. Pad popularnosti među korisnicima nastavlja se uprkos seriji izmena koje su ovaj veb sajt orijentisale više ka muzičkim sadržajima.

Rukovodstvo „Majspejsa” objavilo je ranije da će širom sveta otpustiti polovinu zaposlenih u ovoj kompaniji, odnosno oko 500 ljudi.

Pre pet godina ovaj veb sajt bio je u velikom usponu, a korisnicima je to često bio prvi izbor za posetu radi razgovora sa prijateljima i slušanje muzike.

„Majspejs” je 2005. godine prodat „Njuz korporaciji” Ruperta Murdoka za 330 miliona funti, ali je pad popularnosti počeo sa pojavom i razvojem „Fejsbuka”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik