Mega projekti se spajaju: Putin povezuje "Put svile" i "Severni morski put"

Bez autora
Apr 29 2019

Moskva razmatra mogućnost povezivanja Severnog morskog puta sa kineskim Putem svile. Ovo je najavio predsednik Rusije Vladimir Putin na okruglom stolu foruma „Jedan pojas - jedan put“ u Pekingu.Veliku pažnju posvećujemo razvoju Severnog morskog puta. Razmatramo mogućnost njegovog spajanja sa morskim Putem svile, čime će se stvoriti globalna i konkurentna ruta koja povezuje severoistočnu, istočnu i jugoistoičnu Aziju sa Evropom, rekao je Putin. On je naglasio da razmere ovog projekta podrazumevaju tešnju saradnju zemalja Evroazije.

Mega projekti se spajaju: Putin povezuje "Put svile" i "Severni morski put"Moskva razmatra mogućnost povezivanja Severnog morskog puta sa kineskim Putem svile. Ovo je najavio predsednik Rusije Vladimir Putin na okruglom stolu foruma „Jedan pojas - jedan put“ u Pekingu.

"Veliku pažnju posvećujemo razvoju Severnog morskog puta. Razmatramo mogućnost njegovog spajanja sa morskim Putem svile, čime će se stvoriti globalna i konkurentna ruta koja povezuje severoistočnu, istočnu i jugoistoičnu Aziju sa Evropom", rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

On je naglasio da razmere ovog projekta podrazumevaju tešnju saradnju zemalja Evroazije.

"Pozivam države koje su prisutne ovde da se priključe njegovoj realizaciji", rekao je predsednik Putin.

On je dodao i da Rusija razmatra moguće proširenje projekta za tečni prirodni gas „Sahalin 2“.

On je naglasio da su se prošle godine isporuke ruskog prirodnog tečnog gasa u inostranstvo povećale za 70 odsto — do skoro 27 milijardi kubnih metara.

"U narednih 20 godina očekujemo da će ovaj pokazatelj dostići 100 milijardi kubnih metara. Biće izgrađene nove fabrike na severu Rusije ‘Jamal SPG’, ‘Arktik SPG‘", izjavio je ruski predsednik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik