Microsoft izdvaja milijardu dolara za marketing

Bez autora
Oct 20 2010

Kako bi ušao u bitku sa kompanijama “Apple” i “Google” na tržištu pametnih telefona, kao i sa kompanijama “Sony i “Nintendo” na tržištu konzola za igru, softverski gigant “Microsoft” će u narednih nekoliko meseci potrošiti milijardu dolara na marketing.Ta ogromna suma novaca najverovatnije će biti podeljena između novog mobilnog operativnog sistema Windows Phone 7 i Kinect, proizvoda koji služi kao dodatak konzoli za igru Xbox 360 i koji omogućava da igrači koriste svoje telo kako bi upravljali likom u igri.

Microsoft izdvaja milijardu dolara za marketingKako bi ušao u bitku sa kompanijama “Apple” i “Google” na tržištu pametnih telefona, kao i sa kompanijama “Sony i “Nintendo” na tržištu konzola za igru, softverski gigant “Microsoft” će u narednih nekoliko meseci potrošiti milijardu dolara na marketing.

Ta ogromna suma novaca najverovatnije će biti podeljena između novog mobilnog operativnog sistema Windows Phone 7 i Kinect, proizvoda koji služi kao dodatak konzoli za igru Xbox 360 i koji omogućava da igrači koriste svoje telo kako bi upravljali likom u igri.

Kako je saopšteno, novac će se utrošiti na promocije sa brendovima kao što su Burger King i Pepsi, na takeover oglase na početnoj stranici YouTube-a i na različite štampane, digitalne i televizijske oglase. Spominje se čak i "event" koji će se održati na Times Square-u u New Yorku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik