“Microsoft“ u Pentagonu instalira softver vredan 617 miliona dolara

Bez autora
Jan 08 2013

Američka kompanija “Microsoft“ i Ministarstvo odbrane SAD-a potpisali su ugovor vredan 617 miliona dolara, koji podrazumeva instaliranje najnovijeg softvera u Pentagonu, a koji uključuje operativni sistem Windows 8.Na tenderu za potrebe Pentagoda učestvovalo je sedam softverskih kompanija, čija imena nisu objavljena, a pobednik tendera bio je “Microsoft“.

“Microsoft“ u Pentagonu instalira softver vredan 617 miliona dolaraAmerička kompanija “Microsoft“ i Ministarstvo odbrane SAD-a potpisali su ugovor vredan 617 miliona dolara, koji podrazumeva instaliranje najnovijeg softvera u Pentagonu, a koji uključuje operativni sistem Windows 8.

Kako je u subotu prenela agencija Bloomberg, na tenderu za potrebe Pentagoda učestvovalo je sedam softverskih kompanija, čija imena nisu objavljena, a pobednik tendera bio je “Microsoft“.

Ugovor između “Microsoft-a“ i američkog Ministarstva odbrane se zaključuje na period od tri godine i obuhvata instaliranje na više od 1,5 miliona računara ministarstva, ne samo najnovijeg operativnog sistema Windows 8, nego i sličnih programa kompanije “Microsoft“, kao što su Microsoft Office 2013 i platforme za razmenu datoteka SharePoint 2013, prenosni Bloomberg.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik