Milionska kazna za "Cirih inšurens"

Bez autora
Aug 24 2010

Britanski regulator finansijskog tržišta saopštio je da je odredio je kaznu za britansku podružnicu švajcarske osiguravajuće kompanije "Cirih inšurens". Uprava za finansijske usluge (FSA) odredila je ovu rekordnu kaznu od 2,275 miliona funti (3,5 miliona dolara) zbog gubitka poverljivih podataka o 46.000 klijenata.Regulator je objasnio da gubitak podataka o identitetu, bankovnim računima, kreditnim karticama i osiguranoj imovini može izložiti klijente značajnim gubicima. Svakako, još uvek nema dokaza da su ti podaci zloupotrebljeni.

Milionska kazna za "Cirih inšurens"Britanski regulator finansijskog tržišta saopštio je da je odredio je kaznu za britansku podružnicu švajcarske osiguravajuće kompanije "Cirih inšurens".

Uprava za finansijske usluge (FSA) odredila je ovu rekordnu kaznu od 2,275 miliona funti (3,5 miliona dolara) zbog gubitka poverljivih podataka o 46.000 klijenata.

Regulator je objasnio da gubitak podataka o identitetu, bankovnim računima, kreditnim karticama i osiguranoj imovini može izložiti klijente značajnim gubicima.

Svakako, još uvek nema dokaza da su ti podaci zloupotrebljeni.

Nekodirane informacije su izgubljene u avgustu 2008. u filijali kompanije u Južnoafričkoj Republici, ukazala je FSA, a gubitak je otkriven tek godinu dana kasnije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik