MMF odobrio pomoć Grčkoj

Bez autora
Mar 15 2012

Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je danas 28 milijardi evra, za spasavanje krizom pogođene Grčke tokom sledeće četiri godine. Odluka izvršnog odbora MMF-a omogućava da Grčkoj odmah bude pušteno 1,65 milijardi evra, kao deo drugog paketa međunarodne pomoći.Grčka će od MMF-a i partnera u evrozoni dobiti ukupno 172,7 milijardi evra zajmova za spasavanje, kako bi ostala likvidna u nekoliko sledećih godina.

MMF odobrio pomoć GrčkojMeđunarodni monetarni fond (MMF) odobrio je danas 28 milijardi evra, za spasavanje krizom pogođene Grčke tokom sledeće četiri godine.

Kako je danas saopšteno, odluka izvršnog odbora MMF-a omogućava da Grčkoj odmah bude pušteno 1,65 milijardi evra, kao deo drugog paketa međunarodne pomoći. Grčka će od MMF-a i partnera u evrozoni dobiti ukupno 172,7 milijardi evra zajmova za spasavanje, kako bi ostala likvidna u nekoliko sledećih godina.

Od maja 2010., Grčka opstaje zahvaljujući prvom paketu zajmova za spasavanje, vrednom 110 milijardi evra. Atina je u zamenu za tu pomoć uvela stroge mere štednje, uključujući smanjenje plata i penzija, dok je porez povećan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik