Na udaru nafta, zlato i jen: Trampovi novi opasni potezi i jutros nastavili da dižu cene

Bez autora
Jan 08 2020

Cene nafte skočile su danas posle napada balističkim raketama na dve vojne baze sa američkim trupama u Iraku. Barel "brent" nafte skuplji je za 1,4 odsto i trenutno košta 69,21 dolar. Ujedno je skočila i cena zlata, a porasla je i vrednost japanskog jena.Istovremeno, globalne berze beleže pad vrednosti akcija zbog bojazni povodom zaoštravanja konflikta na Bliskom istoku. Iranska državna televizija javila je da je raketni napad bio osveta za ubistvo jednog od glavnih vojnih komandanata u ovoj zemlji Kasema Solejmanija. Napad je izvršen samo nekoliko časova posle ceremonijalne sahrane Solejmanija, koji je ubijen u američkom vazdušnom udaru u petak, 3. januara.

Cene nafte skočile su danas posle napada balističkim raketama na dve vojne baze sa američkim trupama u Iraku.

Barel "brent" nafte skuplji je za 1,4 odsto i trenutno košta 69,21 dolar. Ujedno je skočila i cena zlata, a porasla je i vrednost japanskog jena.

Istovremeno, globalne berze beleže pad vrednosti akcija zbog bojazni povodom zaoštravanja konflikta na Bliskom istoku, preneo je Bi-Bi-Si.

Iranska državna televizija javila je da je raketni napad bio osveta za ubistvo jednog od glavnih vojnih komandanata u ovoj zemlji Kasema Solejmanija.

Napad je izvršen samo nekoliko časova posle ceremonijalne sahrane Solejmanija, koji je ubijen u američkom vazdušnom udaru u petak, 3. januara.

Njegova smrt pojačala je strah od dodatne ekslacije konflikta između SAD i Irana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik