Najbolji kvartal za dolar u poslednje tri godine

Bez autora
Apr 05 2021

Dolar je danas uglavnom ostao stabilan jer su investitori i dalje pod utiskom snažnih prošlonedeljnih podataka o zapošljavanju u SAD i očekivanja da će pokazatelji o poslovanju uslužnog sektora potvrditi solidan ekonomski oporavak od udara izazvanog korona virusom.

Zelena novčanica je u periodu januar-mart zabeležila svoj najbolji kvartal prema vodećim svetskim valutama u poslednje skoro tri godine, zahvaljujući poboljšanju američke ekonomije i rastu prinosa na državne hartije od vrednosti.

Dolarski indeks danas gotovo da nije beležio kretanje prema korpi šest rivalskih valuta i iznosio je 92,948 poena, izveštava Rojters.

Prema japanskom jenu, dolar je kotirao na azijskim tržištima na nivou od 110,58 jena, nedaleko od svog najvišeg nivoa u proteklih godinu dana.

U odnosu na evro, dolar se trgovao po ceni od 1,1768 dolara, što je blizu njegovog petomesečnog maksimuma.

Britanska funta se držala stabilno prema zelenoj novčanici na 1,3837 dolara.

U onosu na švajcarski franak, dolar je ojačao do nivoa od 0,9420 "švajcaraca".

Američki poslodavci otvorili su u martu više radnih mesta nego što se očekivalo, pokazali su podaci Ministarstva za rad objavljeni u petak. Ipak, snažnije reakcije aktera na tržištima kapitala povodom te vesti su izostale, jer je većina berzi bila zatvorena zbog uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik