"Nano" čeka svojih pet minuta

Bez autora
Jul 16 2012

Indijski proizvođač automobila i dalje ima velika očekivanja za model "nano", najjeftiniji automobil na svetu, uprkos slabom početku prodaje. Potencijalno tržište za tako dostupan automobil je ogromno širom sveta u razvoju. Prodaja automobila "nano" je u prošloj fiskalnoj godini porasla za 10,73 odsto, na 77.989 vozila, ali taj broj je i dalje daleko od onog, kojem se "Tata" nadala.Kompanija je prilikom lansiranja tog modela 2008. godine očekivala prodaju od milion vozila godišnje. "Tata" insistira na konceptu jeftinog modela "nano" koji se prodaje za 154.540 rupija ili 2.800 dolara.

"Nano" čeka svojih pet minutaIndijski proizvođač automobila i dalje ima velika očekivanja za model "nano", najjeftiniji automobil na svetu, uprkos slabom početku prodaje.

"Potencijalno tržište za tako dostupan automobil je ogromno širom sveta u razvoju", rekao je Ratan Tata, izvršni direktor indijskog konglomerata u sektoru automobila i čelika "Tata grup" (Tata group) i jedan od najuvaženijih indijskih biznismena.

Prodaja automobila "nano" je u prošloj fiskalnoj godini porasla za 10,73 odsto, na 77.989 vozila, ali taj broj je i dalje daleko od onog, kojem se "Tata" nadala.

Kompanija je prilikom lansiranja tog modela 2008. godine očekivala prodaju od milion vozila godišnje.

"Tata" insistira na konceptu jeftinog modela "nano" koji se prodaje za 154.540 rupija ili 2.800 dolara.

Posle razočaravajuće prodaje postalo je, međutim, jasno da niska cena i predstava o tom modelu kao "vozilu za siromašne" predstavljaju, u stvari, smetnju za njegov širi plasman, primećuju francuske agencije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik