Nemačka u tehničkoj recesiji - Do izražaja došle sve posledice trgovinskog rata

Bez autora
Aug 14 2019

Nemačka je u drugom kvartalu potonula u tehničku recesiju. Bruto društveni proizvod te države u tom je periodu pao 0,1 odsto, saopštio je Savezni zavod za statistiku Destatis.U drugom kvartalu su, kažu u Destatisu, do izražaja došle sve negativne posledice trgovinskog rata. Zbog toga je doprinos neto iznoza bio negativan. Osim toga, teg nemačkoj ekonomiji u drugom je kvartalu bio i pad investicija u građevinarstvo. Ovako nešto nije neočekivano.

Nemačka u tehničkoj recesiji - Do izražaja došle sve posledice trgovinskog rataNemačka je u drugom kvartalu potonula u tehničku recesiju. Bruto društveni proizvod te države u tom je periodu pao 0,1 odsto, saopštio je Savezni zavod za statistiku Destatis.

U drugom kvartalu su, kažu u Destatisu, do izražaja došle sve negativne posledice trgovinskog rata. Zbog toga je doprinos neto iznoza bio negativan. Osim toga, teg nemačkoj ekonomiji u drugom je kvartalu bio i pad investicija u građevinarstvo.

Ovako nešto nije neočekivano. Naime, U svojoj poslednjoj proceni raspoloženja nemačkih potrošača Ifo institut je spustio indeks optimizma s već negativnih 2,1 u junu na negativnih 5,7 u julu, što je najniži nivo u poslednjih sedam godina i prvi put u ovom milenijumu da su "ekonomski pesimisti" u Nemačkoj nadjačali optimiste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik