Nemački gigant "Bajer" ulaže pet milijardi evra u razvoj novih herbicida

Bez autora
Jun 15 2019

Nemački "Bajer" planira da uložiti oko pet milijardi evra u razvoj preparata za uništavanje korova koji bi bili alternativa herbicidu koji sadrži glifosat, pošto vodi sudske bitke protiv više od 13.000 tužbi podnetih u SAD u kojima se tvrdi da navedeni herbicid izaziva rak.Nemačka hemijska i farmaceutska kompanija odlučila se na ovaj potez kako bi ublažila zabrinutost potrošača zbog ove kontroverzne hemikalije, navodeći da će proces sertifikacije o bezbednosti proizvoda u Evropi otvoriti za javni uvid. Bajer želi da poljoprivrednicima ponudi više opcija za borbu protiv korova, ostajući pri proizvodnji herbicida koji je stekao kupovinom američke kompanije Monsanto za 63 milijarde dolara.

Nemački gigant "Bajer" ulaže pet milijardi evra u razvoj novih herbicidaNemački "Bajer" planira da uložiti oko pet milijardi evra u razvoj preparata za uništavanje korova koji bi bili alternativa herbicidu koji sadrži glifosat, pošto vodi sudske bitke protiv više od 13.000 tužbi podnetih u SAD u kojima se tvrdi da navedeni herbicid izaziva rak.

Nemačka hemijska i farmaceutska kompanija odlučila se na ovaj potez kako bi ublažila zabrinutost potrošača zbog ove kontroverzne hemikalije, navodeći da će proces sertifikacije o bezbednosti proizvoda u Evropi otvoriti za javni uvid, prenosi agencija "Blumberg".

Bajer želi da poljoprivrednicima ponudi više opcija za borbu protiv korova, ostajući pri proizvodnji herbicida koji je stekao kupovinom američke kompanije Monsanto za 63 milijarde dolara.

"Iako će glifosat i dalje igrati važnu ulogu u poljoprivredi i u Bajerovom portfelju, kompanija je odlučna u tome da ponudi veći izbor uzgajivačima", navodi se u saopštenju Bajera.

Akcije Bajera su na početku današnjeg trgovanja na berzi u Frankfurtu beležile neznatno kretanje, a od kada je završena akvizicija Monsanta pre godinu dana izgubile su više od 40 odsto vrednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik