"Nisan" povlači "kjub"

Bez autora
Aug 12 2010

Japanski proizvođač automobila "Nisan" je saopštio da povlači 46.000 vozila modela "kjub" u SAD zbog mogućih problema sa prosipanjem benzina prilikom udara otpozadi. U saopštenju se navodi da su testovi koje je sprovela američka Nacionalna uprava za drumski saobraćaj pokazali da se prilikom takvih sudara može izliti više benzina nego što je dozvoljeno američkim saveznim standardima."Nisan" je u saopštenju naveo da njegovi testovi, sprovedeni ranije, nisu pokazali da benzin može da procuri, ali da će vozila ipak biti povučena, na dobrovoljnoj bazi...

"Nisan" povlači "kjub"Japanski proizvođač automobila "Nisan" je saopštio da povlači 46.000 vozila modela "kjub" u SAD zbog mogućih problema sa prosipanjem benzina prilikom udara otpozadi.

U saopštenju se navodi da su testovi koje je sprovela američka Nacionalna uprava za drumski saobraćaj pokazali da se prilikom takvih sudara može izliti više benzina nego što je dozvoljeno američkim saveznim standardima.

"Nisan" je u saopštenju naveo da njegovi testovi, sprovedeni ranije, nisu pokazali da benzin može da procuri, ali da će vozila ipak biti povučena, na dobrovoljnoj bazi.

Vlasnicima automobila koji se budu javili dilerima biće omogućeno da ugrade specijalne zaštitne uređaje koji će sprečiti eventualno curenje.

Opozivu podležu modeli za 2009. i 2010. godinu, proizvedeni između 30. januara prošle i 30. jula ove godine.

Ovaj "hečbek" veoma je popularan kod američkih kupaca - samo ove godine kupljeno je 15.530 "kjuba" u SAD, što je porast od 300 procenata u odnosu na prvu polovinu 2009., preneo je Rojters.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik