"Nokija" zadržava "simbijan" do 2014. godine

Bez autora
Apr 18 2011

Bez obzira na savez sa "Majkrosoftom", finska kompanija "Nokija" će primenjivati platformu "simbijan" bar do 2014. godine. Planirano je da se novi smartfoni na bazi "simbijana" proizvode kako ove, tako i 2012. godine.Prema ugovorenim obavezama, kompanija je dužna da obezbeđuje podršku za svoje aparate dve godine posle njihovog izlaska iz proizvodnje. "Nokija" je u "simbijan" uložila mnogo novca i nastavlja sa razvojem te platforme.

"Nokija" zadržava "simbijan" do 2014. godineBez obzira na savez sa "Majkrosoftom", finska kompanija "Nokija" će primenjivati platformu "simbijan" bar do 2014. godine, izjavio je upravni direktor australijske podružnice "Nokije" Kris Kar.

- Planirano je da se novi smartfoni na bazi "simbijana" proizvode kako ove, tako i 2012. godine - rekao je Kar.
 
Prema ugovorenim obavezama, kompanija je dužna da obezbeđuje podršku za svoje aparate dve godine posle njihovog izlaska iz proizvodnje.

Top menadžer "Nokije" je istakao da je njegova kompanija u "simbijan" uložila mnogo novca i da nastavlja sa razvojem te platforme. Kar je takođe ukazao na to da za mobilnu industriju nije neobično da u arsenalu postoje istovremeno dva operativna sistema. Sem toga, "Nokija" ne namerava da odustaje od operativnog sistema "MeeGO" i usavršavaće ga zajedno sa kompanijom "Intel".

"Nokija" je u februaru ove godine objavila svoju saradnju sa "Majkrsoftom" i obelodanila da će proizvoditi smartfone na bazi operativnog sistema "Windows Phone 7". Prvi aparati sa WP7, kako se očekuje, pojaviće se krajem 2011. ili početkom 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik