Pad prodaje automobila u Evropi

Bez autora
Feb 19 2013

Ford, PSA Peugeot Citroen i Toyota spustili su prodaju automobila u januaru na novi minimum, uz pad od 8,5 procenata. Registracije novih automobila pale su na 918.280, što je najslabiji januar otkada je počelo merenje 1990. godine.Ford, koji je već zatvorio tri fabrike u Evropi kako bi smanjio gubitke na ovom tržištu, zabeležio je pad prodaje od 26 procenata na 61.544 automobila. Peugeot i Toyota su takođe pretrpeli veliki pad od 16 procenata, respektivno.

Pad prodaje automobila u EvropiFord, PSA Peugeot Citroen i Toyota spustili su prodaju automobila u januaru na novi minimum, uz pad od 8,5 procenata.

Kako je saopštilo evropsko Udruženje proizvođača automobile, registracije novih automobila pale su na 918.280, što je najslabiji januar otkada je počelo merenje 1990. godine.

Ford, koji je već zatvorio tri fabrike u Evropi kako bi smanjio gubitke na ovom tržištu, zabeležio je pad prodaje od 26 procenata na 61.544 automobila. Peugeot i Toyota su takođe pretrpeli veliki pad od 16 procenata, respektivno.

Nakon što se prodaja automobila u prošloj godini stropoštala na 17-ogodišnji minimum, većina proizvođača automobila očekuju nastavak pada i u tekućoj godini između 3 i 5 procenata.

Izglede za slabu poslovnu godinu predvodi Nemačka, najveće tržište evrozone, koje je u januaru registrovalo pad od 8,6 procenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik