Pad profita Honde

Bez autora
Aug 03 2011

Japanski proizvođač automobila Honda zabeležio je pad profita od 88 posto u prvom kvartalu posle zemljotresa i cunamija koji su se dogodili u martu ove godine. Honda je ostvarila neto profit od 408 miliona dolara, dok je u istom periodu prošle godine taj iznos bio skoro devet puta veći.Proizvodnja ove kompanije usporena je zbog nedostatka delova posle prirodne katastrofe koja je nanela štetu lancu za snabdevanje. Honda očekuje da će se njeno poslovanje do kraja godine popraviti i da će firma na godišnjem nivou ostvariti zaradu od 35 posto.

Pad profita HondeJapanski proizvođač automobila Honda zabeležio je pad profita od 88 posto u prvom kvartalu posle zemljotresa i cunamija koji su se dogodili u martu ove godine.

Honda je ostvarila neto profit od 408 miliona dolara, dok je u istom periodu prošle godine taj iznos bio skoro devet puta veći. Proizvodnja ove kompanije usporena je zbog nedostatka delova posle prirodne katastrofe koja je nanela štetu lancu za snabdevanje. Honda očekuje da će se njeno poslovanje do kraja godine popraviti i da će firma na godišnjem nivou ostvariti zaradu od 35 posto.

Analitičari ocenjuju da je trenutni poslovni rezultat bolji od očekivanog, imajući u vidu probleme sa kojima se Honda suočila.

Najveće Hondino tržište su SAD. Japanski jen ojačao je za više od  deset posto prema američkom dolaru u posednjih 12 meseci, što je dodatno poskupelo automobile ovog proizvođača u Americi. Više od 40 posto automobila koje je Honda prodala u periodu od aprila do juna 2011. godine plasirani su na tržištu SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik