PayPal širi poslovanje

Bez autora
Mar 20 2012

PayPal ulazi na kinesko i indijsko tržište onlajn plaćanja. Kompanija je trenutno u procesu dobijanja licenci za rad u Kini i uskoro će to zatražiti i u Indiji, a nije poznato kada će ove licence i dobiti.Što se Kine tiče, domaće kompanije već su se pozicionirale na ovom polju, pa analitičari smatraju da će PayPalu biti teško da se izbori sa konkurencijom. PayPal je u Aziji do sada uglavnom korišćen za međunarodne transakcije.

PayPal širi poslovanjePayPal ulazi na kinesko i indijsko tržište onlajn plaćanja.

Kompanija je trenutno u procesu dobijanja licenci za rad u Kini i uskoro će to zatražiti i u Indiji, a nije poznato kada će ove licence i dobiti.

"Otvorićemo predstavništvo u Indiji kako bismo ušli na domaće tržište onlajn plaćanja sledeće godine", rekao je potpredsednik PayPala za Aziju i Pacifik, Rupert Kili.

Što se Kine tiče, domaće kompanije već su se pozicionirale na ovom polju, pa analitičari smatraju da će PayPalu biti teško da se izbori sa konkurencijom.

Investitors.com piše da je PayPal u Aziji do sada uglavnom korišćen za međunarodne transakcije.

Inače, što se Srbije tiče, Ministarstvo finansija i Narodna banka ranije su se izjavili da nema prepreka za funkcionisanje PayPal servisa u Srbiji, a Slobodan Marković, iz Uprave za digitalnu agendu, podsetio je da u Srbiji već funkionišu neki servisi tog tipa, kao što je Moneybookers i Google Checkout.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik