Pejpal napušta Fejsbukov projekat kriptovalute

Bez autora
Oct 06 2019

Kompanija Pejpal saopštila je da napušta Fejsbukov projekat kriptovalute libra. Do toga je došlo nakon vesti da nekoliko kompanija razmatra povlačenje prvobitne podrške za Fejsbukovu kriptovalutu.Pejpal je u saopštenju naveo da napušta Libra asocijaciju, neprofitno rukovodeće telo koje upravlja kriptovalutom libra, ističući da i dalje podržava te napore, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad. To će stvoriti nove probleme za Fejsbukov projekat, nakon što su finansijske vlasti, posebno u Evropi, s nepoverenjem dočekale vest o pokretanju kriptovalute.

Pejpal napušta Fejsbukov projekat kriptovaluteKompanija Pejpal saopštila je da napušta Fejsbukov projekat kriptovalute libra. Do toga je došlo nakon vesti da nekoliko kompanija razmatra povlačenje prvobitne podrške za Fejsbukovu kriptovalutu.

Pejpal je u saopštenju naveo da napušta Libra asocijaciju, neprofitno rukovodeće telo koje upravlja kriptovalutom libra, ističući da i dalje podržava te napore, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.

To će stvoriti nove probleme za Fejsbukov projekat, nakon što su finansijske vlasti, posebno u Evropi, s nepoverenjem dočekale vest o pokretanju kriptovalute, prenosi Investitor.me.

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je Pejpal napustio projekat libra, ali je ranije ove nedelje objavljeno da nekoliko firmi, kao što su Viza i Masterkard, imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom sveta počele da sumnjaju u projekat.

Reagujući na odluku Pejpala, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra asocijaciji, istakao je da svaka organizacija koja je "započela ovo putovanje" mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promene koje libra obećava. Iako je ovakva odluka Pejpala popriličan udarac za projekat kriptovalute, dve kompanije bi mogle ponovo da se udruže u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa, navodi Investitor.me.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik