Peugeot-Citroen otpušta 8.000 radnika

Bez autora
Jul 13 2012

Francuski proizvođač automobila Peugeot-Citroen planira da ukine 8.000 radnih mesta i zatvori fabriku u okolini Pariza, kako bi smanjio gubitke. Francuska kompanija je saopštila da će proizvodnja u fabrici u gradu Olnei u blizini prestonice, koja zapošljava oko 3.000 ljudi, biti zaustavljena 2014. godine.Polovini radnika trenutno zaposlenih u fabrici u gradu Olnei, biće ponuđen novi posao u fabrici u Poasi.Fabrika u Renu na zapadu Francuske planira da otpusti oko 1.400 radnika, od 5.600 koliko ima zaposlenih. Još oko 3.600 radnika biće otpušteno u drugim fabrikama širom Francuske.

Peugeot-Citroen otpušta 8.000 radnikaFrancuski proizvođač automobila Peugeot-Citroen planira da ukine 8.000 radnih mesta i zatvori fabriku u okolini Pariza, kako bi smanjio gubitke.

Francuska kompanija je saopštila da će proizvodnja u fabrici u gradu Olnei u blizini prestonice, koja zapošljava oko 3.000 ljudi, biti zaustavljena 2014. godine.

Polovini radnika trenutno zaposlenih u fabrici u gradu Olnei, biće ponuđen novi posao u fabrici u Poasi.

Fabrika u Renu na zapadu Francuske planira da otpusti oko 1.400 radnika, od 5.600 koliko ima zaposlenih. Još oko 3.600 radnika biće otpušteno u drugim fabrikama širom Francuske.

Predsednik kompanije, Filip Voren je rekao da je situacija teška i da je potpuno svestan ozbiljnosti današnjeg saopštenja. Prvi čovek ove kompanije je istakao da će radnici koji izgube svoja radna mesta dobiti podršku i pomoć u pronalaženju novog zaposlenja.

Prošle nedelje kompanija Peugeot-Citroen je prijavila pad prodaje od 13 posto u prvoj polovini 2012. godine zbog krize na tržištu evrozone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik