“Plejstejšn“ iza evropske rampe

Bez autora
Mar 06 2011

Posle odluka SAD i Kanade, i evropski carinici su zaustavili ulaz „Sonijeve“ konzole „plejstejšn 3“. Naime, u skladištima u Holandiji nalazi se 10.000 ovih proizvoda, koji su bili namenjeni prvenstveno tržištu EU.Motiv za ovo je tužba korejskog elektronskog giganta LG, koji je optužio „Soni“ da je ukrao neke od patenata za „blu-rej“ čitač smešten u samoj konzoli. LG je podneo tužbu Međunarodnoj trgovinskoj komisiji zbog krađe patenta.

“Plejstejšn“ iza evropske rampePosle odluka SAD i Kanade, i evropski carinici su zaustavili ulaz „Sonijeve“ konzole „plejstejšn 3“.

Naime, u skladištima u Holandiji nalazi se 10.000 ovih proizvoda, koji su bili namenjeni prvenstveno tržištu EU. Motiv za ovo je tužba korejskog elektronskog giganta LG, koji je optužio „Soni“ da je ukrao neke od patenata za „blu-rej“ čitač smešten u samoj konzoli. LG je podneo tužbu Međunarodnoj trgovinskoj komisiji zbog krađe patenta. Ipak, ova zabrana uvoza zasad je samo privremenog karaktera jer je američki sud naložio uvoz konzole u periodu od 10 dana.

Ipak, ukoliko LG uspe u svojoj nameri i dokaže da je „Soni“ ukrao patent, japanski gigant će morati da mu plaća nadoknadu za svaku prodatu konzolu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik