Počela proizvodnja Toyota Yaris Hybrid-a u Francuskoj

Bez autora
Apr 16 2012

Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) je započela proizvodnju potpuno novog Toyota Yaris Hybrid-a. Prvi automobil koji je sišao sa proizvodne trake je namenjen za kupca u severnoj Francuskoj. Proizvodnja u Toyotinom proizvodnom postrojenju u Francuskoj je najavljena u septembru 2010. TMMF je sada prva francuska i prva evropska automobilska fabrika koja proizvodi potpuno hibridna vozila iz B segmenta.Ovo je deo Toyotine evropske strategije da do 2020. ponudi hibridnu varijantu svih modela iz svog asortimana.

Počela proizvodnja Toyota Yaris Hybrid-a u FrancuskojToyota Motor Manufacturing France (TMMF) je započela proizvodnju potpuno novog Toyota Yaris Hybrid-a.

Prvi automobil koji je sišao sa proizvodne trake je namenjen za kupca u severnoj Francuskoj. Proizvodnja u Toyotinom proizvodnom postrojenju u Francuskoj je najavljena u septembru 2010. TMMF je sada prva francuska i prva evropska automobilska fabrika koja proizvodi potpuno hibridna vozila iz B segmenta.

Ovo je deo Toyotine evropske strategije da do 2020. ponudi hibridnu varijantu svih modela iz svog asortimana.

TMMF, sa sedištem u Valensijenu, je rodno mesto Yarisa od 2001. godine. Ovo proizvodno postrojenje je do 1. aprila ove godine proizvelo 2,1 milion ToyotaYarisa. Fabrika i osoblje su obavili temeljne pripreme za proizvodnju novog potpuno hibridnog modela. Proizvodna linija je pretrpela određene izmene kako bi mogli da se ugrade novi menjač, sistem kočnica, inverter i baterija. Dodatno je investirano i u alate za presovanje. Takođe, radnici su obučeni za bezbedan rad sa komponentama pod visokim naponom, kao i da bi obezbedili najviši nivo kvaliteta.

Toyota je investirala oko 25 miliona evra kako bi pripremila TMMF za novi Yaris Hybrid, čime je ukupna investicija u ovo proizvodno postrojenje, a za proizvodnju treće generacije Toyote Yaris, dostigla 125 miliona evra.

Toyota Yaris Hybrid je zadržao gene treće generacije Toyote Yaris. Ovaj model nudi prostranu unutrašnjost, kompaktnu spoljašnjost, ali i izuzetnu agilnost u urbanom okruženu. Toyota Yaris Hybrid ima novi Toyota Hybrid Synergy Drive (HSD) sistem manjih dimenzija, posebno dizajniran kako bi putnici na zadnjem sedištu uživali u istom prostoru kao na modelu sa standardnim agregatom. Zapremina prtljažnika je, takođe, jednaka.

Kombinujući nisku potrošnju goriva, niske emisije izduvnih gasova i niske troškove održavanja sa jedinstveno opuštajućom i tihom vožnjom, ovaj HSD sistem dokazuje da zadovoljstvo u vožnji ne isključuje svest o zaštiti životne sredine i niske troškove vožnje. Emisije ugljen dioksida od 79 g/km u kombinovanom ciklusu i potrošnja goriva od 3.1 l/100 km tokom gradske vožnje postavljaju nove standarde u B segmentu.

TMMF je jedna od pet Toyotinih fabrika u svetu sertifikovana kao “održiva fabrika”. Kako je zaštita životne sredine jedan od najvažnijih ciljeva, 60 posto vode korišćene tokom proizvodnog procesa je dobijeno iz kišnice i interno reciklirane vode (od 2011.). Pre toga, 2007. godine, unapređeno je 100 posto upravljanja otpadom, kako bi se obezbedio čist proizvodni proces.

Do danas, Toyota je u Evropi prodala više od 400.000 potpuno hibridnih vozila, a prodaja neprekidno raste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik