Posle katastrofe BP ponovo u profitu

Bez autora
Nov 03 2010

Britiš Petrol se vratio u profitabilne vode u trećem kvartalu nakon što se oporavio od udara katastofalnog izlivanja nafte u Meskičkom zalivu, ali u utorak kaže da i dalje ne može da sabere punu cenu nesreće.Kompanija je danas izvestila o čistoj zaradi od 1,79 milijardu dolara u trećem kvaralu, za razliku od gubitka od 17,2 milijarde dolara u drugom tromesečju. Izvorište bušotine u Meskisčkom zalivu eksplodiralo je 20. aprila i izbacivalo je naftu u more do 15. jula. BP je uspeo da zatvori izvor 19. septembra.

Posle katastrofe BP ponovo u profituBritiš Petrol se vratio u profitabilne vode u trećem kvartalu nakon što se oporavio od udara katastofalnog izlivanja nafte u Meskičkom zalivu, ali u utorak kaže da i dalje ne može da sabere punu cenu nesreće.

Kompanija je danas izvestila o čistoj zaradi od 1,79 milijardu dolara u trećem kvaralu, za razliku od gubitka od 17,2 milijarde dolara u drugom tromesečju.

Izvorište bušotine u Meskisčkom zalivu eksplodiralo je 20. aprila i izbacivalo je naftu u more do 15. jula. BP je uspeo da zatvori izvor 19. septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik