Potpisan ugovor o gradnji najvećeg petrohemijskog postrojenja na svetu

Bez autora
Oct 16 2019

China National Chemical Engineering Group i ruski Rus Gas Dobycha potpisali sporazum vredan preko 13 milijardi dolara o gradnji petrohemijske fabrike.To je najveći projekat etilenskog postrojenja na svetu, prema rečima predsednika CNCEC-a Daija Hegena. On je za jednu kinesku TV mrežu rekao da je to najveći ugovor koji je ikada potpisalo neko kinesko preduzeće. Novi ugovor podrazumeva gradnju hemijske fabrike za preradu prirodnog gasa u jednom gradiću blizu ruske obale u Finskom zalivu.

Potpisan ugovor o gradnji najvećeg petrohemijskog postrojenja na svetuChina National Chemical Engineering Group (CNCEC) i ruski Rus Gas Dobycha potpisali sporazum vredan preko 13 milijardi dolara o gradnji petrohemijske fabrike.

To je najveći projekat etilenskog postrojenja na svetu, prema rečima predsednika CNCEC-a Daija Hegena.

On je za jednu kinesku TV mrežu rekao da je to najveći ugovor koji je ikada potpisalo neko kinesko preduzeće, preneo je RT.

Novi ugovor podrazumeva gradnju hemijske fabrike za preradu prirodnog gasa u jednom gradiću blizu ruske obale u Finskom zalivu.

Fabrika će se sastojati od dva postrojenja za preradu etilena sa godišnjim kapacitetom prerade od 1,4 miliona tona. Takođe će imati i šest postrojenja za polietilen godišnjeg kapaciteta 480.000 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik