Povećana prodaja automobila na hibridni pogon

Bez autora
Apr 05 2011

Prodaja automobila na hibridni pogon u martu je skočila za oko 50 posto u odnosu na februar ove i mart prošle godine. Prodaja 34.082 automobila na hibridni pogon nije toliko visoka koliko i rekordna prodaja iz aprila 2008. godine koja je iznosila 40.198 automobila, tokom istorijskog rasta cena goriva.Lexus CT 200h je sa mesečnom prodajom od 2200 jedinica, koja je jaka za luksuzno vozilo sa početnom cenom od 29.000 dolara, treći najpopularniji hibrid u prodaji posle Toyote Prius i Honde Insight.

Povećana prodaja automobila na hibridni pogonProdaja automobila na hibridni pogon u martu je skočila za oko 50 posto u odnosu na februar ove i mart prošle godine.

Prodaja 34.082 automobila na hibridni pogon nije toliko visoka koliko i rekordna prodaja iz aprila 2008. godine koja je iznosila 40.198 automobila, tokom istorijskog rasta cena goriva.

Lexus CT 200h je sa mesečnom prodajom od 2200 jedinica, koja je jaka za luksuzno vozilo sa početnom cenom od 29.000 dolara, treći najpopularniji hibrid u prodaji posle Toyote Prius i Honde Insight. Iako Insight i CR-Z nisu ispunili ciljeve Honde, CR-Z je imao najbolju mesečnu prodaju do sad, a Insight je imao najbolju mesečnu prodaju u poslednjih godinu i po dana.

Naravno, Prius nastavlja da bude predvodnik prodaje alternativnih vozila. Prodaja Priusa je drastično povećana poslednjih nekoliko meseci, od oko 10.500 vozila u januaru, preko 13.500 u februaru i više od 18.500 u martu.

Prodaja u martu je veća za neverovatnih 58 posto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Značaj hibridne tehnologije za Toyotu je potrvđen njenom odlukom posle zemljotresa i cunamija da proizvodnja Priusa i Lexusa CT 200h bude prioritet nad proizvodnjom drugih vozila. Dostupnost ovih japanskih vozila narednih meseci može biti problematična i podići cene kod dilera.   

Volksvagen Jetta TDI napravio je skok od skoro 44 posto u martu, kao i u ukupnoj prodaji dizel vozila koja je porasla za više od 36 posto.

Dakle, oporavlja se tržište hibridnih i električnih automobila koje će pružati više proizvoda i veći obim proizvodnje u narednim mesecima i godinama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik