Povlači se 3,4 miliona japanskih automobila

Bez autora
Apr 11 2013

Približno 3,39 miliona automobila japanskih marki Toyota, Nissan, Honda i Mazda biće povučeno u svetu zbog potencijalno neispravnog putničkog vazdušnog jastuka.Postoji mogućnost da se vazdušni jastuk u tim vozilima, proizvedenim između 2000. i 2004. godine, ne bi pravilno aktivirao zbog moguće greške na nivou sistema naduvavanja. Tim vazdušnim jastucima proizvođače je snabdevala ista japanska kompanija.

Povlači se 3,4 miliona japanskih automobilaPribližno 3,39 miliona automobila japanskih marki Toyota, Nissan, Honda i Mazda biće povučeno u svetu zbog potencijalno neispravnog putničkog vazdušnog jastuka, saopštili su proizvođači.

Kako se navodi u saopštenju japanskog ministarstva saobraćaja, postoji mogućnost da se vazdušni jastuk u tim vozilima, proizvedenim između 2000. i 2004. godine, ne bi pravilno aktivirao zbog moguće greške na nivou sistema naduvavanja. Tim vazdušnim jastucima proizvođače je snabdevala ista japanska kompanija, ističe se u saopštenju.

Prema podacima ministarstva saobraćaja, reč je o 2,92 miliona vozila i zasad nije jasno odakle razlika u odnosu na broj koji su izneli proizvođači.

Portparol Toyote kazao je da je prvi svetski proizvođač automobila sam povukao 1,73 miliona vozila. Od tog broja 320.000 vozila povučeno je u Japanu, 580.000 u Severnoj Americi, 490.000 u Evropi, a 340.000 u ostalim zemljama sveta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik