Predstavljen novi iPad

Bez autora
Mar 07 2012

Mesecima se nagađalo, a danas je u San Francisku konačno kompanija "Apple" svetu predstavila novi iPad. Predstavljanje su vodili viši potpredsednik za međunarodni marketing Phil Schiller, viši potpredsednik za iOS Scott Forstall i glavni izvršni direktor Tim Cook. Kako se i nagađalo novi tablet ima brži procesor, poboljšan grafički processor, ekran visoke rezolucije Retina, podršku za 4G mrežu.Novi tablet iz kompanije "Apple" dolazi sa Retina ekranom koji ima rezoluciju 2.048x1.536 piksela, a srce sistema čini čip A5X uz grafiku sa četiri jezgra što ga čini četiri puta bržim.

Predstavljen novi iPadMesecima se nagađalo, a danas je u San Francisku konačno kompanija "Apple" svetu predstavila novi iPad.

Predstavljanje su vodili viši potpredsednik za međunarodni marketing Phil Schiller, viši potpredsednik za iOS Scott Forstall i glavni izvršni direktor Tim Cook.

Kako se i nagađalo novi tablet ima brži procesor, poboljšan grafički processor, ekran visoke rezolucije Retina, podršku za 4G mrežu.

Novi tablet iz kompanije "Apple" dolazi sa Retina ekranom koji ima rezoluciju 2.048x1.536 piksela, a srce sistema čini čip A5X uz grafiku sa četiri jezgra što ga čini četiri puta bržim. Od iPhone-a je "ukradena" kamera, pa je sočivo sastavljeno od pet elemenata. Novi iPad ima kameru sa senzorom od pet megapiksela, a može da funkcioniše i kao bežični centar za druge uređaje. Baterija novog tableta traje između devet i deset sati. Sa 9,4 milimetara debljine računar je za šest milimetara deblji od iPad-a druge generacije. 

Novi iPad 3 će se u prodavnicama naći od 16. marta 2012. godine. Cena novog modela će biti od 499 dolara za osnovnu verziju, dok će modeli koji imaju mogućnost da koriste 4G kartice mobilnih mreža koštati između 629 i 829 dolara.

Analitičari procenjuju da će kompanija "Apple" prodati 69 miliona iPad-a do kraja 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik